Menu

Big data? Klein beginnen kan ook!

Big data? Klein beginnen kan ook!

Google op ‘big data’ en je krijgt zo’n 225 miljoen resultaten. Data is het nieuwe goud – of de nieuwe olie, zo je wilt. Dat is wat we overal horen. Blijkbaar moet je als ondernemer iets met data. Maar wat dan precies?

Eenvoudig inzicht in de data die je al hebt met Power BI

Het probleem in veel organisaties is dat er extreem veel data is, maar die data is niet voor iedereen eenvoudig toegankelijk en zeker niet voor iedereen even makkelijk te begrijpen. Ondernemers en managers breken hun hoofd over wat ze allemaal met die data aan moeten en zijn bang voor lange, complexe IT-projecten. Niet nodig. Met Power BI kun je heel eenvoudig inzicht krijgen in de data die je al hebt. En als je dat inzicht eenmaal hebt, wordt al snel duidelijk wat je nog meer met die data zou kunnen doen. Maar begin eens met je KPI’s in beeld te brengen op een manier die iedereen begrijpt, in een dashboard waar iedereen bij kan. Daarna zou je bijvoorbeeld scenario’s kunnen maken om te bepalen waar je business heengaat als je bepaalde parameters aanpast.

Appels met appels vergelijken dankzij een helder dashboard

Onlangs hebben wij voor een financiële dienstverlener in een paar dagen een dashboard gemaakt voor hun sales-afdeling. Deze dienstverlener hanteert verschillende systemen, die in Power BI handig bij elkaar gebracht konden worden. Het sales-systeem, het finance-systeem en het systeem met afspraken en leads. Door met deze data in Power BI aan de slag te gaan, konden we bijvoorbeeld heel eenvoudig inzichtelijk te maken hoe de verkopen zijn en wat we nog aan omzet kunnen verwachten op basis van de pijplijn. En dat regionaal verdeeld. Op deze manier werd het ook eenvoudig om eerlijk te benchmarken: onderlinge vergelijkingen maken tussen vestigingen die veel op elkaar lijken. Een klein kantoor in een dorp vergelijken met een kantoor in een grote stad levert waarschijnlijk geen juiste conclusies op. Door ‘peer groups’ te creëren kun je voor elk kantoor eerlijke beoordelingen van de performance en de verbeterpunten maken.

Bekijk hier hoe zo'n interactief dashboard eruit kan zien >>>

Nieuwsgierig?

Wil je eens voorzichtig proeven aan wat er met data mogelijk is? Heb je je bedrijfsdata in bijvoorbeeld in één Excelbestand? Dan kunnen we je al binnen één dag laten zien wat je daar in Power BI allemaal mee kunt doen. Natuurlijk kunnen we ook met meer databronnen prima uit de voeten, zoals ons voorbeeld toont. Maar begin eens klein. Ervaar eerst eens de voordelen van de dashboards in Power BI en bedenk dan wat er allemaal nog meer mogelijk is. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Maurik van den Heuvel

Tecknoworks Nederland BV

Pascalstraat 13H | 2811 EL Reeuwijk | Nederland

T: +31 (0)881 182 200 | M: +31 (0)6 5104 4631

E: maurik.vandenheuvel@tecknoworks.com| W: www.tecknoworks.com

comments powered by Disqus

Let's write our story!

We don't just write code, we write stories! Working with us is fun, inspiring and good for business!